Recepti

Gobe so ljudje uživali in cenili že v najstarejših časih; v Egiptu so jih nabirali za faraone, Rimljani so jim pripisovali nadnaravno moč, gobja kulinarika pa je vzcvetela v Franciji v 17. stoletju. Z gobjimi jedmi obogatimo prehrano in vanjo vnesemo raznolikost. Za vas smo zbrali zanimive recepte – tako gobjih kot tudi drugih jedi. Seznam receptov bomo dopolnjevali, zato nas obiščite večkrat. Pa dober tek!

Štorovke v marinadi s svinjskim hrbtom in mladim sirom

Za 4 osebe

Sestavine


200 g mariniranih štorovk Nevo 200 g
400 g svinjskega hrbta
100 g mladega sira
kapre
timijan
2 žlici oljčnega olja
sol
grobo mlet poper

Priprava

Svinjski hrbet solimo in potresemo z grobim poprom, timijanom in sesekljanimi kaprami, vse skupaj pregnetemo in pustimo 20 minut, da se meso prepoji z začimbami. Svinjski hrbet prevežemo z vrvico tako, da dobi obliko. Predhodno ga popečemo v ponvi in ga nato prestavimo v pečico na 125 oC. Pečemo ca. 2 uri, odvisno od debeline mesa (1cm ca. 1 ura). Meso ohladimo in narežemo na tanke rezine, na katere položimo marinirane štorovke Nevo in potresemo z naribanim mladim sirom.