Recepti

Gobe so ljudje uživali in cenili že v najstarejših časih; v Egiptu so jih nabirali za faraone, Rimljani so jim pripisovali nadnaravno moč, gobja kulinarika pa je vzcvetela v Franciji v 17. stoletju. Z gobjimi jedmi obogatimo prehrano in vanjo vnesemo raznolikost. Za vas smo zbrali zanimive recepte – tako gobjih kot tudi drugih jedi. Seznam receptov bomo dopolnjevali, zato nas obiščite večkrat. Pa dober tek!

Solata iz mariniranih štorovk in popečenega piščanca

Za 4 osebe

Sestavine

200 g mariniranih štorovk Nevo 200 g
300 g riža za solate
150 g piščančjih prsi
2 žlici oljčnega olja
sol
poper

Priprava

Riž skuhamo in ohladimo. Piščančja prsa popečemo na olju, ohlajena razrežemo na kocke in jih dodamo v riž. Primešamo marinirane štorovke Nevo ter solato poljubno solimo in popramo.