Recepti

Gobe so ljudje uživali in cenili že v najstarejših časih; v Egiptu so jih nabirali za faraone, Rimljani so jim pripisovali nadnaravno moč, gobja kulinarika pa je vzcvetela v Franciji v 17. stoletju. Z gobjimi jedmi obogatimo prehrano in vanjo vnesemo raznolikost. Za vas smo zbrali zanimive recepte – tako gobjih kot tudi drugih jedi. Seznam receptov bomo dopolnjevali, zato nas obiščite večkrat. Pa dober tek!

Naravna omaka z dodatkom pireja iz črne trobente

Za 8 oseb

Sestavine


500 g telečjih kosti (rebra ali hrbet)
200 g pireja iz črne trobente Nevo
3 žlice oljčnega olja
50 g korenčka
100 g čebule
50 g zelene
50 g moke
lovorjev list
poper v zrnju
brinove jagode
timijan

Priprava

Na olju popečemo sesekljane kosti. Ko postanejo zlato rumene, dodamo moko, prepražimo in zalijemo z mrzlo vodo. Posebej popražimo čebulo, korenček in zeleno in dodamo omaki. Dodamo še pire iz črne trobente Nevo in ostala zelišča ter pokuhamo in na grobo precedimo. Omako uporabimo ob mesnih jedeh, testeninah, njokih ter drugih toplih predjedeh.