Recepti

Gobe so ljudje uživali in cenili že v najstarejših časih; v Egiptu so jih nabirali za faraone, Rimljani so jim pripisovali nadnaravno moč, gobja kulinarika pa je vzcvetela v Franciji v 17. stoletju. Z gobjimi jedmi obogatimo prehrano in vanjo vnesemo raznolikost. Za vas smo zbrali zanimive recepte – tako gobjih kot tudi drugih jedi. Seznam receptov bomo dopolnjevali, zato nas obiščite večkrat. Pa dober tek!

Marinirane lisičke s krompirjem

Za 4 osebe

Sestavine


200 g mariniranih lisičk Nevo
350 g krompirja
50 g šalotke
1 žlica oljčnega olja
1 lovorjev list
timijan ali drobnjak
20 g lističev peteršilja
strok česna
sol, poper

Priprava

Krompir skuhamo v olupku, še vročega olupimo in zrežemo na krhlje ali kolobarje. Toplemu dodamo marinirane lisičke Nevo, sesekljan česen, šalotko, peteršilj in zelišča. Poljubno solimo in popramo.