Recepti

Gobe so ljudje uživali in cenili že v najstarejših časih; v Egiptu so jih nabirali za faraone, Rimljani so jim pripisovali nadnaravno moč, gobja kulinarika pa je vzcvetela v Franciji v 17. stoletju. Z gobjimi jedmi obogatimo prehrano in vanjo vnesemo raznolikost. Za vas smo zbrali zanimive recepte – tako gobjih kot tudi drugih jedi. Seznam receptov bomo dopolnjevali, zato nas obiščite večkrat. Pa dober tek!

Kruh z okusom jurčkov

Sestavine


1 kg bele pšenične moke
200 g pireja iz jurčkov s koščki jurčkov Nevo
40 g kvasa
sol
žlička sladkorja
2 - 2,5 dl vode
50 g oljčnega olja

Priprava

V moko damo sol, sladkor, premešamo, dodamo kvas, pire iz jurčkov, vodo in oljčno olje. Vse dobro pregnetemo, da dobimo elastično testo; pustimo, da vzhaja, nato ponovno pregnetemo, oblikujemo in damo v model. Pustimo, da še enkrat vzhaja, damo v pečico na 175 °C in pečemo ca. 45 minut – odvisno od velikosti kruha.