Recepti

Gobe so ljudje uživali in cenili že v najstarejših časih; v Egiptu so jih nabirali za faraone, Rimljani so jim pripisovali nadnaravno moč, gobja kulinarika pa je vzcvetela v Franciji v 17. stoletju. Z gobjimi jedmi obogatimo prehrano in vanjo vnesemo raznolikost. Za vas smo zbrali zanimive recepte – tako gobjih kot tudi drugih jedi. Seznam receptov bomo dopolnjevali, zato nas obiščite večkrat. Pa dober tek!

Bruskete z mariniranimi jurčki

za 8 do 12 oseb

Sestavine


4 stare žemlje
200 g mariniranih jurčkov Nevo
50 g oljčnega olja
strok česna
peteršilj
sveži sir

Priprava

Stare žemlje poljubno narežemo in jih popečemo v ponvi. Ko so opečene, jih pomažemo z oljčnim oljem, v katerega smo dali česen in peteršilj. Na kruhke postavimo marinirane jurčke Nevo in naribamo sveži sir. Vse skupaj postavimo v segreto pečico nekaj minut, da se sir stopi.