Recepti

Gobe so ljudje uživali in cenili že v najstarejših časih; v Egiptu so jih nabirali za faraone, Rimljani so jim pripisovali nadnaravno moč, gobja kulinarika pa je vzcvetela v Franciji v 17. stoletju. Z gobjimi jedmi obogatimo prehrano in vanjo vnesemo raznolikost. Za vas smo zbrali zanimive recepte – tako gobjih kot tudi drugih jedi. Seznam receptov bomo dopolnjevali, zato nas obiščite večkrat. Pa dober tek!

Testenine z jurčki

Za 4 osebe / Čas priprave 40 minut

Sestavine


30 g posušenih jurčkov Nevo
400 g testenin
4 dl sladke smetane
60 g čebule
1 strok česna
svež timijan
maslo ali olivno olje
sol
poper

Priprava

Posušene jurčke Nevo namakamo v mlačni vodi ali mleku 20-30 minut in jih odcedimo, ne da bi jih splakovali.
Čebulo sesekljamo. Segrejemo olivno olje ali maslo in čebulo prepražimo. Dodamo pripravljene jurčke ter jih dobro popražimo. Jurčke začinimo s soljo, poprom, strtim česnom, svežim timijanom ter zalijemo s sladko smetano. Ko smetana zavre, je omaka pripravljena. Vmešamo jo v kuhane testenine. Testenine potresemo s sveže narezanim peteršiljem ali okrasimo z vejico svežega timijana. Dober tek!