Recepti
Gobe so ljudje uživali in cenili že v najstarejših časih; v Egiptu so jih nabirali za faraone, Rimljani so jim pripisovali nadnaravno moč, gobja kulinarika pa je vzcvetela v Franciji v 17. stoletju. Z gobjimi jedmi obogatimo prehrano in vanjo vnesemo raznolikost. Za vas smo zbrali zanimive recepte – tako gobjih kot tudi drugih jedi. Seznam receptov bomo dopolnjevali, zato nas obiščite večkrat. Pa dober tek!
Rižota s štorovkami
Sestavine
200 g pireja iz štorovk Nevo
350 g riža za rižote
60 g masla
80 g parmezana
40 ml oljčnega olja
100 g čebule
50 g peteršilja
1 l zelenjavnega ali mesnega fonda - juhe
Priprava
Na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo in vmes dolivamo juho ali fond, toliko da se čebula razpusti. V drugo posodo damo oljčno olje. Ko se segreje, dodamo riž, ga popražimo in solimo. Ko ostekleni, ga zalijemo z vročim fondom, toliko da pokrije riž. Ves čas mešamo in dodamo pol sira in masla. Na polovici dušenja dodamo še čebulo in pire iz štorovk Nevo, po potrebi zalijemo, podušimo do konca in dodamo preostali sir in maslo. Na pripravljeno rižoto naribamo svež poper in potresemo svež sesekljan peteršilj.