Warning: mysqli_connect(): Headers and client library minor version mismatch. Headers:100611 Library:100505 in /home/nevo/public_html/myportal/libraries/mysqli.class.php on line 5

Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/nevo/public_html/myportal/libraries/mysqli.class.php:5) in /home/nevo/public_html/myportal/webconnect.php on line 78

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/nevo/public_html/myportal/libraries/mysqli.class.php:5) in /home/nevo/public_html/myportal/webconnect.php on line 78
Rižota s črno trobento

Recepti

Gobe so ljudje uživali in cenili že v najstarejših časih; v Egiptu so jih nabirali za faraone, Rimljani so jim pripisovali nadnaravno moč, gobja kulinarika pa je vzcvetela v Franciji v 17. stoletju. Z gobjimi jedmi obogatimo prehrano in vanjo vnesemo raznolikost. Za vas smo zbrali zanimive recepte – tako gobjih kot tudi drugih jedi. Seznam receptov bomo dopolnjevali, zato nas obiščite večkrat. Pa dober tek!

Rižota s črno trobento

Za 4 osebe

Sestavine


100 g pireja iz črne trobente Nevo
350 g riža za rižote
60 g masla
80 g parmezana
40 ml oljčnega olja
100 g čebule
50 g peteršilja
1 l zelenjavnega ali mesnega fonda - juhe

Priprava

Na oljčnem olju prepražimo sesekljano čebulo in vmes dolivamo juho ali fond, toliko da se čebula razpusti. V drugo posodo damo oljčno olje. Ko se segreje, dodamo riž, ga popražimo in solimo. Ko ostekleni, ga zalijemo z vročim fondom, toliko da pokrije riž. Ves čas mešamo in dodamo pol sira in masla. Na polovici dušenja dodamo še čebulo in gobji pire iz črne trobente Nevo, po potrebi zalijemo, podušimo do konca in dodamo preostali sir in maslo. Na pripravljeno rižoto naribamo svež poper in potresemo sveže sesekljan peteršilj.