Pasulj, polivke in omake
Pasulj, polivko ali omako pripravimo v ponvi ali mikrovalovni pečici. Odstranimo kartonsko embalažo, z nožem obrežemo folijo na posodici in vsebino prelijemo v ponev ter segrejemo do vrenja. Kadar jed segrevamo v mikrovalovni pečici, folijo na posodici pred segrevanjem nekajkrat preluknjamo in segrevamo 2 - 3 minute pri moči 800 W. Z nožem obrežemo folijo in postrežemo. Gobovo omako lahko uporabimo za testenine, riž, njoke, polento, ajdovo kašo ali kot prikuho k mesu. Pasulj in fižolovo polivko ponudimo samostojno s kruhom. Fižolovo polivko pa lahko tudi kot prilogo k polenti ali testeninam.
prava
FIŽOLOVA POLIVKA s klobaso Nevo
fižol 60 %, osnova iz prekajenih svinjskih kosti, primorska klobasa 6,5 %, rastlinsko olje, vinski kis, jedilna sol, začimbe
prava
GOBOVA OMAKA Nevo
gobe v spremenljivih deležih 56 % (jurčki, štorovke, maslenke, dežniki), zelenjavna osnova, čebula, rastlinsko olje, korenje, pšenična moka, jedilna sol, začimbe, česen, poper, kislina: citronska kislina
pravi
PASULJ s klobaso Nevo
kuhan fižol 30 %, osnova iz prekajenih svinjskih kosti, primorska klobasa 17 %, čebula, korenje, rastlinsko olje, pšenična moka, česen, jedilna sol, paradižnik, začimbe