Jote, juhe in mineštre
Jote, juhe in mineštre Nevo pripravimo v loncu ali mikrovalovni pečici. Odstranimo kartonsko embalažo, z nožem obrežemo folijo na posodici in vsebino prelijemo v lonec ter segrejemo do vrenja. Kadar jed segrevamo v mikrovalovni pečici, folijo na posodici pred segrevanjem nekajkrat preluknjamo in segrevamo 2 - 3 minute pri moči 800 W. Z nožem obrežemo folijo in postrežemo po želji.
prava
FIŽOLOVA MINEŠTRA Nevo
voda, fižol 32 %, zelenjava v spremenljivih deležih 15 % (krompir, čebula, korenje, paradižnik, zelena), rastlinsko olje, prekajena rebra, jedilna sol, česen, začimbe, poper
prava
GOBOVA JUHA Nevo
voda, gobe v spremenljivih deležih 16 % (jurčki, dežniki), gojene gobe v spremenljivih deležih 9 % (pleurotus, nameko, šampinjoni, shitaki), krompir, čebula, rastlinsko olje, korenje, pšenična moka, maslo, jedilna sol, česen, začimbe
prava
PRIMORSKA JOTA s kislim zeljem brez mesa Nevo
voda, kislo zelje, krompir, fižol, čebula, rastlinsko olje, pšenična moka, sol, česen, poper, začimbe
prava
PRIMORSKA JOTA s kislim zeljem Nevo
voda, kislo zelje, krompir, fižol, čebula, rastlinsko olje, prekajena rebra, pšenična moka, sol, česen, poper, začimbe
prava
primorska mineštra BOBIČI Nevo
osnova iz prekajenih svinjskih kosti (voda, prekajene svinjske kosti), sladka koruza v zrnju 18 %, fižol 24 %, krompir 15 %, korenček 6 %, paradižnik, rastlinsko olje, sol, česen, poper, začimbe
prava
ŠPARGLJEVA JUHA Nevo
voda, šparglji zeleni in beli v spremenljivih deležih 32 %, krompir, čebula, rastlinsko olje, jedilna sol, česen, začimbe
prava
VIPAVSKA JOTA s kislo repo Nevo
voda, kisla repa, krompir, fižol, čebula, rastlinsko olje, prekajena rebra, pšenična moka, sol, česen, poper, začimbe
prava
ZELENJAVNA MINEŠTRA Nevo
voda, zelenjava v spremenljivih deležih 45 % (krompir, fižol, korenje, bučke, cvetača, paradižnik, čebula, grah, zelena), rastlinsko olje, pšenična moka, jedilna sol, česen, začimbe, poper
zelenjavna PASIRANA MINEŠTRA Nevo
voda, zelenjava v spremenljivih deležih 47 % (krompir, fižol, korenje, paradižnik, čebula, zelena), rastlinsko olje, sol, česen, začimbe, poper